Menu
– Vi lever i en tid der geopolitiske hensyn taler for å ruste opp forsvaret. Der vi har lagt flere år bak oss med pandemi, med krig på vårt eget kontinent. Renta er rekordhøy, og inflasjonen øker. Dette er ikke tiden for råflotte og skamdyre samferdselsprosjekter, sier Unge Venstre-leder Ane Breivik. Foto: Hanna Johre / NTB

Unge Venstre-lederen kritisk til moderpartiets NTP-enighet

Venstres ungdomspartileder er ikke fornøyd med enigheten om Nasjonal transportplan. Ane Breivik retter skarp kritikk mot moderpartiet.

Av NTB | 30.06.2024 14:13:11

Økonomi og næringsliv: – Knapt noen norsk politiker har måttet prioritere de siste tretti årene. Det merkes. Vi ser det tydelig i Nasjonal transportplan. Der opposisjonen ble enige om store, overdådige samferdselsprosjekter uten noen garanti om finansiering. Den avtalen burde aldri sett dagens lys, sier Breivik.

Hun fremmet kritikken i en tale til organisasjonens sommerleir lørdag.

I juni ble opposisjonen på Stortinget, inkludert Venstre, enige om flere prosjekter i Nasjonal transportplan. Breivik er enig med regjeringen, som kritiserte denne enigheten som uansvarlig. Den samlede potten er altfor stor, mener hun.

– Den er helt urealistisk å innfri. Flere av prosjektene kommer verken til å være lønnsomme eller fornuftige å igangsette. Klima, miljø og alle planleggingshensyn taler for å la være, mener hun.

Nasjonal transportplan (NTP) er en plan for transport både for vei, jernbane, sjø og luft i Norge. Høyre, Frp, Rødt, Venstre, KrF og SV har gått sammen om å få flere prosjekter inn i NTP-planen, som skal gjelde fra 2025 til 2036.

Unge Venstres sommerleir åpnet lørdag på Hove leirsted utenfor Arendal og avsluttes onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: