Menu
Ungarns statsminister Viktor Orban og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møttes i Brussel i forrige uke. Foto: Olivier Hoslet / Pool Photo via AP / NTB

Ungarns statsminister Orban i Kyiv for å møte Zelenskyj

Ungarns statsminister Viktor Orban besøker Kyiv for første gang siden Russland invaderte Ukraina, bekrefter Orbans talsperson.

Av NTB | 02.07.2024 11:13:27

Politikk: – Orban og Zelenskyj skal diskutere muligheten til å skape fred og bilaterale relasjoner, skriver Orbans talsperson Zoltan Kovacs på X tirsdag morgen.

Det er første gangen Orban drar til Ukraina siden den russiske fullskalainvasjonen i februar 2022. Faktisk har han ikke vært i landet siden 2012, selv før Russland annekterte Krim-halvøya i 2014.

Flere medier melder at Orbans første stopp var den ungarske ambassaden.

Orban har vært en bremsekloss for støtte til Ukraina i både EU og Nato, og han er en av få vestlige ledere som har møtt Russlands president Vladimir Putin siden krigen startet.

Orban og Zelenskyj snakket også sammen på et EU-toppmøte i Brussel i forrige uke, men forholdet mellom landene regnes fortsatt som anstrengt.

Den ungarske statsministeren har blant annet vært kritisk til det han mener er mishandling av etniske ungarere i den vestlige regionen Zakarpatska i Ukraina, noe han har brukt som begrunnelse til å ikke levere våpen til Ukraina.

Ungarn tok mandag over formannskapet i EU og skal de neste seks månedene sette dagsordenen i EU.

Flere nyheter: