Kevin Csoboth scoret 1-0-målet og kastet drakten. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Ungarn tente EM-håpet på overtid – skrekkskade rystet

Innbytter Kevin Csoboth ble helten for Ungarn få sekunder før slutt da han satte inn 1-0 på en kontring mot Skottland. Tre poeng gjør at EM-håpet lever.

Av NTB | 23.06.2024 23:13:17

Sport: Csoboth scoret sitt første landslagsmål helt, helt på tampen av en kamp som hadde flust av sjanser til begge lag.

Ungarns håp om avansement lever med tre poeng og 2-5 i målforskjell. De fire beste tredjeplassene i de seks gruppene går videre.

Drøyt 20 minutter før slutt oppsto en stygg duell. Ungarns Barnabás Varga var en av spillerne som ble liggende urørlig på gresset. Andre spillere trengte også behandling. Varga ble båret av banen, dekket av tepper for å hindre innsyn.

NRK viste ikke hendelsen i reprise i sitt studio.

VAR så på situasjonen om det skulle gis et straffespark, men spillet ble vinket i gang igjen. Kampen fikk ti minutters tilleggstid, og begge lag trengte seier for å ha håp om videre EM-spill.

Csoboth fikk til slutt scoringen sin etter at han fikk det til å synge i stolpen bare minutter tidligere.

For Skottlands del ble det nok en tidlig exit i et mesterskap. Laget har vært i åtte VM-sluttspill og fire EM-sluttspill, men aldri klart å avansere fra gruppespillet.