Menu
Den angivelige kassebilen som ble brukt etter at en person er omkommet etter å ha blitt påkjørt i Kongens gate i Steinkjer natt til søndag. Den omkomne er en mann i 20-årene. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB

Ung mann død etter påkjørsel i Steinkjer – politiet innfører nasjonal bevæpning

En person i 20-årene døde etter å ha blitt påkjørt i Steinkjer natt til søndag. Politidirektoratet har innført midlertidig nasjonal bevæpning etter hendelsen.

Av NTB | 09.04.2023 12:24:01

Kriminalitet og rettsvesen: Den omkomne skal ha blitt påkjørt på et fortau i Steinkjer sentrum natt til søndag. Ytterligere to personer ble skadd i hendelsen.

– Dette er en svært alvorlig hendelse med tragisk utfall. Etterforskningen pågår med full styrke. Politiet har blant annet startet med vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 2.10.

– Han er fortvilet og uforstående til det som har skjedd. Han vet ikke hva han skal si når han blir spurt om merknader til siktelsen. Han fremstår lei seg, sier den siktedes forsvarer Anne Marstrander-Berg, skriver Aftenposten.

Sjåføren er innlagt på Sykehuset Levanger med vakthold rundt seg, skriver Trønder-Avisa.

Den mistenkte mannen er norsk statsborger, hjemmehørende i Steinkjer, ifølge politiet. Han skal være en kjenning av politiet.

– Et sentralt spørsmål er om det er en ulykke eller en villet handling, sier påtaleansvarlig Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt. Politiet jobber med flere hypoteser.

– Hendelsen i Steinkjer er alvorlig. Motivet for handlingen er foreløpig ukjent, og situasjonen fremstår uavklart. Vi har derfor besluttet å innføre midlertidig nasjonal bevæpning, fram til vi har et tydeligere bilde av situasjonen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

De etterforsker hendelsen sammen med PST. Pårørende er varslet.

På pressekonferansen i tretiden søndag ettermiddag understreket politiet at folk i området skal føle seg trygge.

– Det er ingen grunn til at folk skal føle seg utrygge i Steinkjer eller i Norge, sier etterforskningsleder Kjetil Mollan.

Justis- og beredskapsministeren viser sin medfølelse til alle berørte etter påkjørselen i Steinkjer.

– Mine tanker går til de pårørende, de skadde og alle berørte i lokalsamfunnet etter den tragiske hendelsen i Steinkjer, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

– Vi har tilbud både til ungdommer, vitner og selvfølgelig pårørende. Hvis det er noen som føler de har behov for hjelp, så ta kontakt med kriseteamet vårt via legevakta, sier hun.

Lein sier hun er i sjokk etter hendelsen.

– Det er fryktelig vondt og mine tanker går til foreldre, pårørende og ungdommene som var omkring.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling mandag 2. påskedag klokken 14, bekrefter Trøndelag tingrett til Nettavisen.

Sjåføren av bilen er en mann i 30-årene fra Steinkjer. Vedkommende er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og mistenkes for promillekjøring. Mannen skal ha stukket av, men ble pågrepet senere.

Politidirektoratet har gått ut med en ordre om nasjonal bevæpning etter påkjørselen i Steinkjer.

Ordfører Anne Berit Lein (Sp) i Steinkjer sier til VG at legevakt og kriseteam var på stedet natt til søndag og er opptatt av å følge opp ungdommene som var der.

Flere nyheter: