Menu
Stortingsrepresentant Dag-Inge Ulstein (KrF) nominerer Magda Gobran Gorgy, også kjent som Mama Maggie, til Nobels fredspris. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ulstein vil gi fredsprisen til Mama Maggie

Stortingsrepresentant Dag Inge Ulstein (KrF) nominerer Magda Gobran Gorgy, også kjent som Mama Maggie, til Nobels fredspris.

Av NTB | 02.02.2023 14:47:43

Kuriosa og kjendiser: Ulstein begrunner nominasjonen med at Gorgy har viet sitt liv til et hjelpearbeid blant slumbeboerne og søppelplukkerne som lever på Muqattam-høyden i Kairo. Senere har hun drevet hjelpearbeid i andre fattige strøk av storbyen og på den egyptiske landsbygda.

– Ved å tildele Nobels fredspris i 2023 til den koptiske kvinnen Maggie Gobran vil Nobelkomiteen løfte fram et lysende eksempel på lokalt forankret hjelpearbeid som bygger menneskeverd, fred og forsoning i en avgjørende tid for hele Midtøsten-regionen, sier Ulstein

– I tillegg vil en tildeling sette søkelyset på den betydelige, men også underkommuniserte, undertrykkelsen av kristne og andre religiøse minoriteter i regionen, sier Ulstein.

(©NTB)

Flere nyheter: