Menu
Ukrainske redningsarbeidere foran boligblokka som ble rammet av en russisk rakett mandag. Foto: Ukrainske nødetater / AP / NTB

Ukraina: Sju drept da russisk rakett traff boligblokk i Donetsk

Minst sju mennesker ble drept og over 80 såret da to russiske raketter rammet den ukrainske byen Pokrovsk mandag kveld, opplyser ukrainske myndigheter.

Av NTB | 08.08.2023 08:34:42

Politikk: Det var snakk om to iskander-raketter, som ble avfyrt mot den østukrainske byen med 30–40 minutters mellomrom.

Den andre raketten rammet mens det pågikk redningsarbeid etter den første, og en redningsarbeider skal være blant de drepte.

– Dette er et standard russisk-fascistisk scenario, 30–40 minutter mellom rakettene. Da nødetatene og redningsarbeidere kom for å redde mennesker, traff den andre raketten slik at antall ofre økte, skriver Serhij Dobriak, lederen for Pokrovsk militære administrasjon, på Telegram, ifølge CNN.

Ifølge lokale tjenestemenn ble en boligblokk, et hotell, butikker, kontoret og et pizzeria ødelagt. Blant de drepte var fem sivile, en redningsarbeider og en soldat.

Hotellet som ble truffet, har vært stengt i fem uker, opplyser Dobriak til den amerikanske TV-kanalen.

– Halvparten av bygningen er borte, så det er bra det ikke var noen inni, sier han.

Russlands forsvarsdepartement hevdet tirsdag at et russisk angrep har rammet en av Ukrainas militære stabsområder i Pokrovsk.

Pokrovsk ligger bare 50 kilometer fra frontlinjen, der russiske styrker hevder at de rykker fram og slår tilbake en ukrainsk motoffensiv.

AFPs reportere på stedet sier de så redningsmannskap evakuere beboere fra en femetasjes bygning, samtidig som de bar sårede inn i ambulanser.

Ettersom den andre raketten rammet mens redningsarbeidet pågikk, ble gjennomsøkingen av ruinene innstilt mandag kveld og først gjenopptatt tirsdag morgen

Pokrovsk hadde før krigen rundt 60.000 innbyggere.

Ifølge lokale ukrainske myndigheter ble to sivile drept og sju andre såret i landsbyen Kruhljakivka, som ligger like sør for Kupjansk.

Kupjansk og omegn ble gjenerobret av ukrainske styrker i september, men Russland har den siste tiden igjen begynte å angripe området.

Han oppgir også at eksplosjonene var svært kraftige, og at minst 2.000 vinduer ble knust.

Blant de 81 sårede var 39 sivile, to barn, 31 politibetjenter, sju redningsarbeidere og fire militært ansatte, opplyser Pavlo Kyrylenko, lederen for den militære administrasjonen i Donetsk fylke.

Angrepene skjedde samme dag som russiske styrker hevdet å ha rykket 3 kilometer fram mot Kupjansk i Kharkiv fylke nordøst i Ukraina. Dette området ligger om lag 15 mil nord for Pokrovsk og enda nærmere den russiske grensen.