Menu
Russiske styrker skal de siste dagene ha trukket seg tilbake langs deler av fronten ved Bakhmut. Bildet viser ukrainsk artilleri i nærheten av den østukrainske byen. Foto: Libkos / AP / NTB

Ukraina rykker fram ved Bakhmut – russisk retrett i uorden, ifølge britene

Russiske styrker ved Bakhmut i Øst-Ukraina har trolig måttet trekke seg tilbake i uorden, ifølge britisk etterretning. Ukraina sier deres styrker rykker fram.

Av NTB | 13.05.2023 13:54:04

Politikk: – Våre soldater beveger seg fremover ved deler av fronten, og fienden taper utstyr og mannskap. Den defensive operasjonen i retning Bakhmut fortsetter, sier Oleksandr Syrskyj, som leder de ukrainske bakkestyrkene.

Ukraina har tatt tilbake minst en kilometer mens Russlands 72. motoriserte riflebrigade trolig har trukket seg tilbake fra sin posisjoner på sørflanken ved Bakhmut i uorden, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsrapport på Twitter.

– Området har en viss taktisk betydning fordi det var et russisk fotfeste på vestsiden av Donets-Donbas-kanalen, som utgjør frontlinjen i deler av denne sektoren, skriver departementet.

Brigaden beskrives som en del av 3. armékorps, som ble opprettet i 2023. Det har kommet flere påstander om lav moral og kampevne i korpset.

– Utplasseringen av korpset ved et så krevende frontavsnitt tydeliggjør Russlands alvorlige mangel på troverdige kampenheter, heter det i lørdagens rapport.