Menu
Bildet viser ukrainske soldater i Zaporizjzja-regionen og ble tatt tirsdag 24. januar. Foto: Kateryna Klochko / AP / NTB

Ukraina melder om russisk angrepsbølge – flere raketter skutt ned over Kyiv

En natt preget av russiske droneangrep følges av varslede rakettangrep i hele Ukraina, ifølge landets forsvar. Kyiv melder om 15 rakettangrep i morgentimene.

Av NTB | 26.01.2023 09:35:00

Økonomi og næringsliv: Torsdag formiddag melder myndighetene i Kyiv at forsvaret har skutt ned minst 15 russiske kryssermissiler.

– Fienden avfyrte mer enn 15 kryssermissiler mot Kyiv. Takket være det fremragende arbeidet til vårt luftvernsystem ble alle rakettene skutt ned, skriver lederen for Kyivs militære administrasjon Serhij Popko på Telegram.

Han advarer mot at faren fortsatt er stor for flere angrep og oppfordrer folk til å søke dekning så lenge flyalarmen fortsatt går.

Ukrainsk luftvernsystem skjøt ned alle de 24 dronene, opplyser forsvaret. Ifølge dem var droneangrepene hovedsakelig fokusert rundt sentrale regioner og hovedstaden Kyiv.

Forsvaret varsler stor fare for flere luft- og droneangrep i hele landet.

I tillegg har om lag seks militærfly av typen Tu-95 tatt av og begynt å avfyre raketter, opplyser han, ifølge The Guardian.

Myndighetene i Kyiv sier at 15 av dronene i natt var rettet mot hovedstaden, men at de ikke har forårsaket noen skader. De advarer også om flere angrep utover dagen.

– Raketter flyr inn over ukrainsk territorium. Minst to raketter nordvest i Mykolajiv, skriver han.

I hovedstaden samlet folk seg på undergrunnsstasjoner idet flyalarmen begynte å ringe i morgentimene.

DTEK, Ukrainas største private energiselskapet, sier torsdag at de har gjennomført nødstans i strømforsyningen i Kyiv, regionen rundt og regionene Odesa og Dnipropetrovsk på grunn av fare for rakettangrep.

Torsdag morgen gikk flyalarmen i mesteparten av Ukraina. Det skjer etter at Russland angrep Ukraina med droner gjennom natten, ifølge Ukrainas forsvar.

– Totalt venter vi over 30 raketter, som vi allerede har begynt å se i ulike områder. Luftvernsystemene våre fungerer, sier talsperson Jurij Ignat for det ukrainske forsvaret til den ukrainske kringkasteren Suspilne.

To raketter er observert over Mykolajiv-regionen sør i landet, skriver regionens guvernør, Vitalij Kim, på Telegram.

Siden starten av oktober har Russland angrepet kritisk infrastruktur i Ukraina. Det har ført til flere store strømbrudd og andre brudd i vinterstider.