Menu
Ukrainas forsvar oppfordrer folk til å søke dekning etter russiske drone- og rakettangrep. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB

Ukraina melder om russisk angrepsbølge – én drept og to såret i Kyiv

Én person er drept og to er såret i russiske rakettangrep i den ukrainske hovedstaden Kyiv torsdag, melder byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Av NTB | 26.01.2023 10:45:16

Økonomi og næringsliv: Ifølge ordføreren var det en rakett som traff et ubebodd bygg i Golosijvskij-distriktet, som førte til at en person ble drept og to andre såret.

Myndighetene i Kyiv sier at årsaken til dødsfallet skyldes en feil med raketten.

I morgentimene torsdag melder myndighetene i Kyiv at forsvaret har skutt ned minst 15 russiske kryssermissiler.

– Fienden avfyrte mer enn 15 kryssermissiler mot Kyiv. Takket være det fremragende arbeidet til vårt luftvernsystem ble alle rakettene skutt ned, skriver lederen for Kyivs militære administrasjon Serhij Popko på Telegram.

Han advarer mot at faren fortsatt er stor for flere angrep og oppfordrer folk til å søke dekning så lenge flyalarmen fortsatt går.

Ukrainsk luftvernsystem skjøt ned alle de 24 dronene, opplyser forsvaret. Ifølge dem var droneangrepene hovedsakelig fokusert rundt sentrale regioner og hovedstaden Kyiv.

Forsvaret har varslet stor fare for flere luft- og droneangrep i hele landet gjennom dagen.

I tillegg hadde om lag seks militærfly av typen Tu-95 tatt av og begynt å avfyre raketter i morgentimene, opplyser han, ifølge The Guardian.

Myndighetene i Kyiv sier at 15 av dronene i natt var rettet mot hovedstaden, men at de ikke har forårsaket noen skader. De advarer også om flere angrep utover dagen.

– Raketter flyr inn over ukrainsk territorium. Minst to raketter nordvest i Mykolajiv, skriver han.

I hovedstaden samlet folk seg på undergrunnsstasjoner idet flyalarmen begynte å ringe i morgentimene.

DTEK, Ukrainas største private energiselskapet, sier torsdag at de har gjennomført nødstans i strømforsyningen i Kyiv, regionen rundt og regionene Odesa og Dnipropetrovsk på grunn av fare for rakettangrep.

Myndighetene i Odesa opplyser at to av regionens energianlegg har blitt truffet av russiske raketter torsdag.

– Vi har allerede opplysninger om skader på to av Odesas kritiske infrastrukturanlegg. Ingen er såret. Luftvernsystemet over regionen fungerer, skriver lederen for regionens militæradministrasjon Jurij Kruk i sosiale medier.

En natt preget av russiske droneangrep følges av varslede rakettangrep i hele Ukraina, ifølge landets forsvar.

Torsdag morgen sa det ukrainske forsvaret at Russlands hadde angrepet Ukraina med droner gjennom natten.

– Totalt venter vi over 30 raketter, som vi allerede har begynt å se i ulike områder. Luftvernsystemene våre fungerer, sier talsperson Jurij Ignat for det ukrainske forsvaret til den ukrainske kringkasteren Suspilne.

To raketter er observert over Mykolajiv-regionen sør i landet, skriver regionens guvernør, Vitalij Kim, på Telegram.

Siden starten av oktober har Russland angrepet kritisk infrastruktur i Ukraina. Det har ført til flere store strømbrudd og andre brudd i vinterstider.