Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin vil at russiske ungdomslag igjen skal få konkurrere internasjonalt. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

Det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle Uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag.

Av NTB | 29.09.2023 07:22:50

Sport: Uefas beslutning tidligere i uken om å tillate Russland å stille med U17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. Flere land – deriblant Norge, Danmark, Sverige og England – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i Ukraina pågår.

Uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge BBC skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte.

I sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i Ukraina».

Norges Fotballforbund (NFF) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor Russland, selv om det dreier seg om ungdommer.

– Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident Lise Klaveness.

Uefa-president Aleksander Ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for Russlands aggresjon i Ukraina.

– Ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte Uefa-president Aleksander Ceferin onsdag.

(©NTB)