Menu
– Vår dypeste medfølelse går til familien og alle kollegaer i Gaza og i Norge, sier UiO-rektor Svein Stølen etter drapet på den palestinske forskeren. Her er rektoren fotografert ved en annen anledning i sommer. Foto: Frederik Ringnes / NTB

UiO-tilknyttet forsker drept i Gaza

En palestinsk forsker tilknyttet et prosjekt ledet av Universitetet i Oslo, er drept i et israelsk angrep på Gazastripen, opplyser det norske universitetet.

Av NTB | 18.12.2023 18:49:37

Utdanning: – Det er med stor sorg vi har mottatt melding om at Mohammed Hassouna er drept sammen med sin kone og eldste sønn i et israelsk bombeangrep i Gaza, sier prosjektleder Hege Hermansen mandag kveld.

Hassouna var tilknyttet samarbeidsprosjektet E-pal, som ledes av LINK ved UiO og er finansiert av Norad. Palestineren ble drept 17. desember i Gaza.

Han var ansatt ved University College of Applied Sciences i Gaza og var ifølge UiO et aktivt medlem av forskergruppen i E-Pal. Prosjektet forsker blant annet på bruk av simuleringer i høyere utdanning.

– Vår dypeste medfølelse går til familien og alle kollegaer i Gaza og i Norge. Vi er takknemlige for samarbeidet vi har hatt over flere år, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

– Dødsfallene minner oss om at krig og konflikter rammer en sivilbefolkning uten beskyttelse. Vi fordømmer alle brudd på folkeretten, vi oppfordrer til å skjerme sivile og til å sikre humanitær bistand. Vi vil med resten av samfunnet gjøre vårt for å hjelpe utsatte forskere og studenter på flukt, fortsetter rektoren.

Flere nyheter: