Menu
Astrid Uhrenholdt Jacobsen gir seg i utøverkomiteen. Foto: Geir Olsen / NTB

Uhrenholdt Jacobsen gir seg som leder av den norske utøverkomiteen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tar ikke gjenvalg som leder for utøverkomiteen i norsk idrett, bekrefter hun overfor VG.

Av NTB | 11.05.2023 11:04:41

Sport: – Jeg har sittet som leder i fire år og tenker det er fint at det regelmessig kommer inn nye krefter, sier Uhrenholdt Jacobsen til avisen.

Den tidligere langrennsstjernen har fått mye kritikk for både å ha vært leder av den norske utøverkomiteen og utøverrepresentant i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Flere har pekt på at det er en uheldig dobbeltrolle.

Uhrenholdt Jacobsen begrunner beslutningen om å gi seg med at arbeidsbelastningen blir for stor i kombinasjon med jobben som lege.

36-åringen vil fortsette om ordinært medlem av utøverkomiteen i kraft av IOC-rollen.

Kritikken som har vært rettet mot Uhrenholdt Jacobsen førte nylig til at det ble tatt grep rundt utøverkomiteens vedtekter. I framtiden vil det ikke lenger være sånn at medlemmer i IOCs utøverkomité uten videre er den norske utøverkomiteens representant i styret i Norges idrettsforbund.

– Tidligere har det vært sånn at dersom Norge hadde en IOC-representant i IOCs utøverkomité, skulle også denne fylle rollen som utøverrepresentant i idrettsstyret. Dette er nå endret, opplyste idrettsforbundets generalsekretær Nils Einar Aas da.

Utøverkomiteen i norsk idrett skal nå selv bestemme hvem som skal representere dem i idrettsstyret. I tillegg understrekes utøverkomiteens uavhengige rolle i enda større grad enn tidligere.

– Vi er glad for at vi selv kan velge hvem som sitter i idrettsstyret framover, uttalte Uhrenholdt Jacobsen i kjølvannet av vedtaket.

Roeren Kjetil Borch er blant dem som har rettet tøff kritikk mot utøverkomiteen.

(©NTB)

Flere nyheter: