Menu
Brann feirer scoring i mesterligaen fotball. Fra sesongen 2025-26 blir det flere lag i mesterligaen og en ny europacupturnering for kvinner. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Uefa endrer mesterligaen og innfører ny europacupturnering for kvinner

Uefa-styret besluttet lørdag at kvinnenes mesterliga skal endres fra sesongen 2025-26 og få selskap av nok en europacupturnering for kvinner.

Av NTB | 02.12.2023 19:50:39

Sport: Styret avholdt møte før EM-trekningen i Hamburg og fattet flere beslutninger med betydning særlig for kvinnefotball.

Som for mennenes mesterliga skal gruppespill i dagens form fjernes. Fra høsten 2025 blir det 18 lag som skal spille tre hjemmekamper og tre bortekamper hver, og så går lagene med best statistikk videre til cupspill.

Samme sesong innføres en ny europacupturnering. Detaljer om den turneringen vil bli offentliggjort mandag.

Uefa-styret vedtok også trekningsprosedyre og kampdatoer for mennenes nasjonsliga i 2024. Trekningen foretas i Paris 8. februar.

Norge skal igjen spille i B-divisjonen.

* For deltakelse: 9,25 millioner euro.

* 1 million euro for hver seier, 500.000 for uavgjort.

* 1,5 million euro for avansement til åttedelsfinale.

* 2,5 millioner euro for avansement til kvartfinale.

* 4 millioner euro for avansement til semifinale.

* Europamesteren får ytterligere 8 millioner euro, tapende finalist 5 millioner.

Om et lag vinner alle sine kamper på vei til EM-gull, blir det en utbetaling på 28,25 millioner euro.

Styret vedtok også kampprogrammet og arrangørstedene for neste EM-sluttspill for kvinner i Sveits 2. til 27. juli 2025. Det blir kamper i Basel, Bern, Genève, Luzern, Sion, St. Gallen, Thun og Zürich. Åpningskamp og finale spilles på St. Jakob-Park i Basel.

Fordelingen av premiepenger mellom lagene i mennenes EM-sluttspill ble vedtatt lørdag. Totalt er det 331 millioner euro (3,85 milliarder kroner) i premiepenger. De fordeles slik:

(©NTB)

Flere nyheter: