Hamkams Vegard Kongsro mot Strømsgodsets Jack Ipalibo under eliteseriekampen i fotball mellom HamKam og Strømsgodset på Briskeby stadion. Foto: Geir Olsen / NTB.

Udahl både scoret og rotet da HamKam slo Godset

Scoringer signert Henrik Udahl og Pål Alexander Kirkevold sørget for at HamKam slo Strømsgodset 2-0 i Eliteserien søndag.

Av NTB | 23.04.2023 19:04:33

Sport: Kvarteret før slutt havnet en svak klarering i beina på Udahl, og fra rundt ti meters hold fikk han snudd seg og scoret målet som avgjorde kampen. Målet gikk mellom beina på Godsets keeper Viljar Myhra.

Det lå litt i kortene at Udahl ville score i oppgjøret. Samme mann burde ha gitt laget sitt ledelsen alene med Myhra i første omgang, men da lyktes han ikke.

I fjor endte begge kampene mellom klubbene 1-1, men denne gangen ble det altså tre poeng til hjemmelaget. Det gjør at de står med seks poeng etter tre spilte kamper.

Etter en jevn start på søndagens kamp tok HamKam etter hvert over banespillet. Den siste halvtimen av første omgang var hjemmelaget det beste laget.

Hos vertene debuterte Benjamin Faraas fra start. Ungutten scoret i 2-3-tapet for Haugesund sist.

Mål ble det først etter pause. Først scoret Udahl, og deretter doblet Pål Alexander Kirkevold til 2-0 rett før full tid med et skudd fra rundt 16 meter.

Strømsgodset står med tre poeng etter de tre første kampene. Neste helg venter det hjemmekamp mot Tromsø. HamKamp skal spille borte mot Viking.