Menu
Flyet fra Kairo med norske borgere landet på Gardermoen lørdag kveld, med omtrent 80 norske borgere som kom seg ut fra den beleirede Gazastripen. Foto: Lise Åserud / NTB

UD: Enda en norsk borger skal være drept på Gaza

Utenriksdepartementet fikk søndag informasjon om at nok en norsk borger er drept på Gaza. Rundt 60 nordmenn befinner seg fortsatt inne i det krigsherjede område.

Av NTB | 19.11.2023 16:49:37

Politikk: – Det er ikke mulig for Utenriksdepartementet å verifisere informasjonen så lenge krigen pågår. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sier pressevakt Mathias Rongved i en uttalelse til NTB søndag ettermiddag.

Den 12. november meldte UD om at en annen norsk borger var drept. Ifølge VG var den drepte personen en tobarnsmor fra Oslo.

Rundt 60 nordmenn befinner seg fortsatt inne i det krigsherjede området.

– Vi har dessverre ingen informasjon om når neste mulighet for norske statsborgere vil være, skriver Utenriksdepartementet i en epost til NTB.

– Det store flertallet av de som har registrert seg hos oss, er nå ute av Gaza. Mange har allerede kommet til Norge, enten på flyet vi satte opp i går, eller på kommersielle fly fra Kairo, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Totalt har 212 personer med tilknytning til Norge kommet seg ut fra det krigsherjede området siden onsdag. De aller fleste er norske statsborgere, mens noen er utlendinger med oppholdstillatelse i Norge, og noen er foreldre eller søsken av norske barn, og reiser sammen med disse.

Tidligere søndag opplyste UD at ingen nordmenn sto på liste for utreise ved Rafah-overgangen til Egypt.

Lørdag fikk 112 personer med tilknytning til Norge krysse grensen ved Rafah og inn til Egypt.

Flere nyheter: