Menu
UBS kjøpte opp konkurrenten Credit Suisse i mars. Foto: Ennio Leanza/Keystone via AP/NTB

UBS sier fra seg statlig hjelp til Credit Suisse-overtakelsen

Den sveitsiske bankgiganten UBS sa fredag frivillig fra seg den statlige bistanden de fikk til å overta kriserammede Credit Suisse i mars i år.

Av NTB | 11.08.2023 11:44:49

Økonomi og næringsliv: Etter at Credit Suisse havnet i store problemer på grunn av en mindre bankkrise i USA, sørget Sveits’ regjering for å få på plass en avtale der UBS kjøpte opp konkurrenten.

UBS betalte 3 milliarder franc – drøyt 34 milliarder kroner – for Credit Suisse i håp om å unngå en større internasjonal bankkrise. I tillegg garanterte sveitsiske myndigheter for 9 milliarder franc, og den sveitsiske sentralbanken ga 100 milliarder franc i likviditetsassistanse. Alt dette sørget for at bankene til sammen hadde likviditet nok til å få landet handelen.

Fredag ba UBS frivillig om å få avsluttet statsstøtten for oppkjøpet, ettersom de ikke lenger mener det er nødvendig. De har også kunngjort at Credit Suisse har betalt tilbake midlene de fikk fra sentralbanken. UBS betaler staten 40 millioner franc som kompensasjon.

Sveits’ sentralbank understreker at deres handlinger var nødvendige på grunn av det store tillitstapet Credit Suisse havnet under i mars. Både UBS og Credit Suisse er blant de 30 internasjonale bankene som regnes som for store til at de kan tillates å bukke under, på grunn av deres roller i den internasjonale finansstrukturen.

(©NTB)

Flere nyheter: