Eddie Nketiah scoret for Arsenal tirsdag. Foto: Patrick Post / AP / NTB

Uavgjort for Arsenal i Nederland – Lens sikret europaligaspill

Martin Ødegaard og Arsenal spilte 1-1 mot PSV Eindhoven i den siste puljekampen i mesterligaen. Lens sendte Ørjan Nyland og Sevilla ut av Europa.

Av NTB | 12.12.2023 20:49:56

Sport: Det var allerede før siste gruppespillsrunde klart at Arsenal og PSV avanserer til åttedelsfinale. Kampen mellom Lens og Sevilla skulle avgjøre kampen om å bli nummer tre i gruppen og dermed få europaligaspill på nyåret.

Eddie Nketiah sendte Arsenal i ledelsen like før pause med en god avslutning. Tidlig i annen omgang utlignet hjemmelaget. Ballen ble etter hvert spilt ut til Yorbe Vertessen, som skjøt stolpe inn.

Ti minutter fikk Arsenal ballen i nettet, men scoringen ble annullert for offside. Dermed endte det uavgjort.

Martin Ødegaard startet på benken for Arsenal i kampen, men kom inn etter én time. Fredrik Oppegård ble byttet inn helt på tampen for vertene.

Sevilla-keeper Ørjan Håskjold Nyland er fortsatt ikke kvitt sin fotskade og var dermed ikke med mot Lens tirsdag. Przemyslaw Frankowski sendte Lens i ledelsen før ringreven Sergio Ramos utlignet. På overtid scoret Angelo Fulgini vinnermålet for det franske laget, som skal spille utslagsrunde i europaligaen på nyåret.