Lasse Nordås (t.v.) satte inn 3-2-målet mot Irland fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

U21-herrene vendte til 3-2-seier mot Irland: – Fantastisk deilig

Norges U21-landslag så lenge ut til å gå på sitt andre strake tap i EM-kvalifiseringen, men to sene scoringer sørget for 3-2 og tre poeng mot Irland i Drammen.

Av NTB | 17.11.2023 20:09:44

Sport: Norge trengte seier fredag for å henge med i gruppe A. Svakt forsvarsspill så ut til å hindre dem i å få med seg noen poeng fra oppgjøret, men to sene mål fra Kristian Arnstad og superinnbytter Lasse Nordås sikret dem isteden tre poeng.

– Det er veldig gøy å bli matchvinner når man først starter på benken. Det var fantastisk deilig å komme inn her og avgjøre, sa Nordås til TV 2.

Etter fire spilte kamper er Jan Peder Jallands menn på en delt andreplass i gruppen med ni poeng. Irland står med like mange, mens Italia er ett poeng foran.

– Det er ikke vår beste kamp, men vi viser mentalitet og vilje. Det er et lag som står sammen, og som klarer å dra i land tre enormt viktige poeng, sa landslagssjefen.

Norge var det bedre laget i innledningen på kampen, og etter 19 minutters spill headet Halvor Rødølen Opsahl inn kampens første. Arnstad svinget inn et flott innlegg, og Opsahl forlenget ballen videre inn i det lengste hjørnet.

Ni minutter før sidebyttet satt den imidlertid i andre enden av banen. Odin Thiago Holm havnet under press i bakerste ledd og sendte ballen rett i beina til en motspiller. Etter to forsøk var det til slutt Aidomo Emakhu som hamret inn utligningen.

18 minutter før slutt ble det balanse i regnskapet da Arnstad satte inn 2-2-målet på straffe. Dommeren pekte på krittmerket etter at Leo Fuhr Hjelde ble dratt ned i feltet.

Ikke lenge etterpå leverte Joel Mvuka ballen til Nordås i feltet. Spissen brukte én berøring før han sendte ballen inn i mål via tverrliggeren til 3-2 og full jubel på Marienlyst.

Tapet mot Italia var landslagstrener Jallands første som U21-sjef. Han tok over ansvaret fra Leif Gunnar Smerud etter sommerens EM-sluttspill.

Tirsdag møter Norge Tyrkia på bortebane.

Åtte minutter etter hvilen var Sinclair Armstrong frampå og satte inn 1-2-scoringen. Armstrong spilte vegg med Emakhu og kunne til slutt bredside inn kampens tredje.

U21-landslaget åpnet EM-kvaliken med 7-0-seier over San Marino, før det ble seier med samme sifre mot Latvia kampen senere. Forrige runde ble det 0-2-tap for Italia.