Jan Peder Jalland er ubeseiret etter tre kamper som trener for Norges U21-landslag. Foto: Annika Byrde / NTB

U21-gutta snudde til seier i Østerrike

Thelo Aasgaards frisparkmål og en overtidsscoring fra Lasse Nordås ga Norges U21-landslag 2-1 borte mot Østerrike torsdag.

Av NTB | 12.10.2023 22:42:46

Sport: Nordås stormet gjennom det østerrikske forsvaret og la ballen lekkert i mål to minutter ut i tilleggstiden.

Drøyt ti minutter tidligere hadde Aasgaard skrudd inn 1-1. Hjemmelagets keeper tok et juksesteg og klarte ikke å ta frisparket fra Wigan-proffen.

Jan Peder Jalland har vunnet alle sine tre første kamper som norsk U21-trener. Tidligere i høst så han Norge knuse både San Marino og Latvia 7-0 i EM-kvalifiseringen.

Østerrikes mål kom ved Paul-Friedrich Koller i det 14. minutt. I forkant klarerte Leo Hjelde et frispark vel kort, og Joel Mugisha fikk bare hodet på ballen før han falt over ende. Lærkula spratt tilbake i boksen og endte til slutt hos Koller.

Jalland gjorde hele sju bytter i pausen, og etter litt over en time var hele startoppstillingen erstattet med nye fjes. Aasgaard var blant dem som spilte hele andre omgang, mens Nordås var en av de siste som entret banen.

Dette var Norges spillerne som startet kampen i Hartberg: Magnus Sjøeng – Halvor Opsahl, Leo Hjelde, Mathias Fjørtoft Løvik, David Møller Wolfe, Cristos Zafeiris, Kristian Arnstad, Odin Thiago Holm, Andreas Schjeldrup, Isak Hansen-Aarøen, Joel Mugisha.

Norge møter Italia borte i Bolzano tirsdag kveld. Oppgjøret er en del av EM-jakten.