Isak Hansen-Aarøen var god for Norge mot San Marino tirsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

U21-gutta slo San Marino 4-0 i EM-kvalifiseringen – Hansen-Aarøen med måldobbel

Norges U21-landslag hadde full kontroll og slo San Marino 4-0 i Stavanger i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Av NTB | 26.03.2024 19:03:06

Sport: Wolfsburg-spiller Isak Hansen-Aarøen var sentral for Norge med to nettkjenninger, mens Robin Østrøm og Thelo Aasgaard scoret én gang hver.

Joel Mvuka, som er på lån fra Lorient til sveitsiske Young Boys, skapte mye trøbbel for San Marino på vingen.

Norge dominerte mye av banespillet på Vikings stadion i Stavanger, men målene rant ikke inn som i det første oppgjøret mellom lagene, da Norge vant 7-0.

Seieren gjør at Norge har ett poeng opp til Irland på annenplass i puljen. Italia leder og hadde to poeng ned til Norge før tirsdagens runde. Italia møter Tyrkia senere tirsdag.

San Marino står stadig uten nettkjenning i kvalifiseringen og har etter tirsdagens kamp sluppet inn 34 mål. Det gjenstår fire kamper av kvalifiseringen for Norge som avslutter med hjemmekamp mot Tyrkia i midten av oktober.

Norge gikk opp i ledelsen etter seks minutter da Hansen-Aarøen satte ballen i nettet etter godt forarbeid fra Mvuka.

Etter en times spill var Hansen-Aarøen igjen frempå. Wolfsburg-spilleren driblet seg fri på kanten av 16-meteren og nærmest lobbet ballen i mål fra spiss vinkel.

På tampen la Aasgaard på til 4-0. Wigan-spilleren fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål etter at Seedy Jatta la den flott ned med hodet.

Gruppevinnerne og de tre beste toerne (av ni) tar seg direkte til sluttspillet i Slovakia i 2025. De seks siste toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

I starten av annen omgang lå ballen i mål på nytt. Midtstopper Østrøm fikk snudd seg rundt i feltet og vippet ballen i hjørnet. Young Boys-spilleren Mvuka var veldig aktiv på sin høyrekant og skapte mange Norge-muligheter, men mange endte uten særlig sluttprodukt.