Menu
Det norske hopplaget tok sølv i blandet lagkonkurranse i VM i Planica. Foto: Heiko Junge / NTB

Tyskland tok VM-gullet i blandet lagkonkurranse – Norge hoppet ned til sølv

Norge ledet etter 1. omgang, men måtte se seg slått av Tyskland i finaleomgangen i blandet lagkonkurranse i hopp i ski-VM. Norge sto igjen med sølv.

Av NTB | 26.02.2023 19:25:36

Sport: Tyskland tok gullet med 12,7 poeng ned til Norge. Slovenia på bronseplass hadde 16,8 poeng opp til tyskerne.

– I dag føles det som en seier. Vi tapte for et av de lagene som er hakket hvassere enn oss, hvis vi ser på resultatene så langt i mesterskapet, sa Clas Brede Bråthen til NTB.

– Det er en historisk god innsats av Tyskland, men det er gøy å være det laget som gir dem kamp helt inn, fortsatte sportssjefen.

– Vi er veldig godt fornøyd med å vinne sølv, sa Halvor Egner Granerud til NRK.

Granerud måtte av bommen to ganger på grunn av forholdene i avslutningen. Da Asker-gutten omsider fikk hoppet, landet han på 97.5 meter og sikret sølvet for Norge.

– Det har vært en lang dag, så jeg kjente etter hvert at jeg begynte å bli sliten i huet, forklarte han på spørsmål om ventingen på toppen.

– Jeg syntes jeg gjorde to gode hopp, spesielt det siste. Det kjentes bra ut, fortsatte han.

Norge ledet etter førsteomgangen med 4,4 poeng ned til toer Tyskland, mens Slovenia lå på 3.-plass kun 0,1 poeng bak tyskerne.

Slovenia gikk derimot i ledelsen da finaleomgangens første pulje hadde hoppet.

– Jeg føler vi har såpass gode hoppere i dag at selv om Anna får 30 plusspoeng totalt, så er hun der oppe og kjemper blant de beste jentene. Det er ikke mange som hadde håndtert de forholdene så godt som henne.

Forfang forbedret lengden på hoppet sitt i finaleomgangen og landet på 98 meter, men et kjempehopp av Timi Zajc økte Slovenias forsprang til 10,6 poeng.

Thea Minyan Bjørseth hoppet 99.5 meter i finaleomgangen og tok seg forbi Slovenia. Tyskland tok derimot over ledelsen.

De siste fire verdensmesterskapene har Tyskland vunnet blandet lagkonkurranse i hopp. Også i Oberstdorf-VM i 2021 tok det norske laget sølv.

Før finaleomgangens siste pulje ledet Tyskland konkurransen med 7,3 poeng ned til Norge. Slovenia var 11,6 poeng bak.

Anna Odine Strøm hadde tunge forhold og svevet ned til kun 91 meter. Slovenia snek seg dermed forbi og ledet med 0,9 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: