Menu
Youtuberen hadde kledd seg ut som en kopi av EM-maskoten. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Tysk youtuber lurte EM-arrangørene trill rundt – straffes med stadionforbud

En tysk youtuber er utestengt fra samtlige EM-arenaer etter at han kledde seg ut som maskot og spaserte inn på indre bane under åpningskampen.

Av NTB | 18.06.2024 07:13:13

Sport: Det er nyhetsbyrået DPA og storavisen Bild som forteller historien som omtales som en stygg brist i sikkerhetsopplegget rundt det pågående EM-sluttspillet i Tyskland.

Youtuberen Marvin Wildhage, som har mer enn 800.000 følgere i sosiale medier, skal iført et falskt maskotkostyme og med falsk akkreditering ha tatt seg inn på indre bane under fredagens oppgjør mellom vertsnasjonen og Skottland.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bekrefter ifølge DPA en hendelse knyttet til kampen i München ​​og opplyser at tre personer ulovlig hadde fått tilgang til arenaen. En straffesak skal være opprettet i sakens anledning.

Ifølge Bild la Marvin Wildhage i etterkant ut en video som viste hvordan han tok seg helt inn på banen.

Ifølge avisen Bild skal youtuberen og to kompanjonger ved hjelp av en parkeringstillatelse ha blitt vinket gjennom sperringer av sikkerhetsvakter. De skal ha leid en bil for anledningen og utstyrt denne med reklame-klistremerker for bilmerket Volkswagen samt logoen til Det tyske fotballforbundet.

Det var nok til at sikkerhetspersonalet vinket dem gjennom.

Deretter ikledde Wildhage seg et maskot-kostyme han etter eget utsagn hadde bestilt på nett fra Kina og spaserte inn på indre bane. Først etter en tid der ble han stanset av en Uefa-ansatt som fattet mistanke.

Tysklands innenriksminister Joachim Herrmann sier til Bild at saken må «følges opp raskt og konsekvent». Han peker på at det er Uefa som har ansvaret for adgangskontrollen rundt arenaene.

(©NTB)