Menu
Anouska Koster mistet klatretrøya på den femte etappen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tysk solobrudd holdt inn til seier i Tour de France

Tyske Ricarda Bauernfeind (Canyon) seiret på den 5. etappen av kvinnenes Tour de France etter å ha sittet 35 kilometer alene i brudd.

Av NTB | 27.07.2023 18:03:19

Sport: Tyskeren vant etappen med 22 sekunder ned til sveitsiske Marlen Reusser (Team SD Worx) på 2.-plass. Liane Lippert (Movistar) ble nummer tre.

Rytterne syklet over én 4.-kategori og to 3.-kategorier på den 126,5 kilometer lange 5. etappen fra Onet-Le-Château til Albi torsdag.

Det ble kjørt hardt fra start og flere sterke ryttere måtte gi slipp på hovedfeltet opp på de kategoriserte stigningene.

Bauernfeind rykket fra med 35 kilometer igjen til mål og holdt luken hele veien inn.

Sammenlagtleder Lotte Kopecky karret seg inn til 4.-plass og beholdt med det den gule trøyen. Hun har en ledelse på 49 sekunder ned til Ashleigh Moolman-Pasio Soudal-Quick Step) på 2.-plass.

Uno-X-rytteren Anouska Koster tok over klatretrøya på onsdagens etappe, men mistet den allerede dagen etter. Nederlenderen var blant de som ikke greide å holde farten til favorittgruppen, og dermed kunne onsdagens vinner, Yara Kastelijn, overta ledelsen i klatrekonkurransen.

Flere ryttere trakk seg fra rittet både før og underveis på torsdagens etappe. Mageproblemer skal være grunnen til flere av frafallene, mens norske Mie Bjørndal Ottestad (Uno-X) trakk seg som følge av symptomer på hjernerystelse.

Tour de France for kvinner går over åtte etapper og avsluttes i Pau 30. juli.

(©NTB)