Menu
Spesialstyrker i området ved apoteket der gisseldramaet fant sted. Foto: Christoph Schmidt / DPA via AP / NTB

Tysk politi har pågrepet mistenkt gisseltaker – ingen skadd

Tysk politi har pågrepet en person som i flere timer holdt elleve personer som gisler i et apotek i byen Karlsruhe. Ingen ble fysisk skadd.

Av NTB | 11.03.2023 01:15:38

Økonomi og næringsliv: Ifølge nyhetsbyrået DPA er det fortsatt hvor mange gjerningspersoner som var involvert. Politiet opplyser at undersøker om ett av gislene kan ha vært en medsammensvoren med den pågrepne gjerningspersonen.

Den mistenkte gjerningspersonen, en 20-åring, ble pågrepet etter at politiet tok seg inn i apoteket, over fire timer etter at situasjonen oppsto. Det opplyste politiet ifølge nyhetsbyrået Reuters i 21.30-tiden fredag.

Like etter klokka 21 meldte nyhetsbyrået Reuters om et øyenvitne som forteller at flere politifolk stormet inn i apoteket, og at flere eksplosjoner kunne høres fra stedet.

Stuttgarter Zeitung skrev tidligere på kvelden at en ukjent gjerningsperson tilsynelatende holdt to personer som gisler. Ifølge avisas opplysninger krevde vedkommende et millionbeløp for å slippe dem fri, men dette er ikke bekreftet av åpne kilder.

Ifølge politiet var ingen andre personer i fare, men de ba folk holde seg unna området. Politiet åpnet en skole som lokale innbyggere kunne oppholde seg i dersom de ikke kom seg hjem som følge av at politiet hadde stengt flere gater.

Karlsruhe ligger sørvest i Tyskland, i delstaten Baden-Württemberg.

Gisselsituasjonen startet rundt klokka 16.30. Politiet sa de var i kontakt med den antatte gisseltakeren og at gislene var fysisk uskadd.

Området rundt apoteket, som ligger ved en av hovedgatene i Karlsruhe, ble sperret av. Et øyevitne sier til avisa Bild at alle butikker i nærheten ble bedt om å stenge, og at hele gata ble sperret av.

(©NTB)

Flere nyheter: