Menu
Tyskland er i ferd med å evakuere sine borgere fra Khartoum i Sudan, opplyser tyske myndigheter. Foto: Maheen S / AP / NTB

Tysk evakueringsfly har forlatt Khartoum

Et militært fly fra det tyske forsvaret har tatt av fra Sudans hovedstad Khartoum med en første gruppe borgere som evakueres fra krigshandlingene.

Av NTB | 23.04.2023 22:44:02

Ulykker og naturkatastrofer: Det skriver det tyske nyhetsbyrået DPA søndag kveld etter at de tyske forsvars- og utenriksministerne tidligere på dagen opplyste at evakueringen var i gang.

– Vårt mål er å fly så mange tyske borgere som mulig ut av Khartoum i denne farlige situasjonen i Sudan. Vi vil også, så langt det lar seg gjøre, ta med oss EU-borgere og folk fra andre land, het det i den felles uttalelsen.

Over 1.000 soldater fra det tyske forsvaret deltar i operasjonen.

Planen er at over 300 tyske statsborgere som er registrert i Sudan, skal flys ut. Blant dem er diplomater, bistandsarbeidere og næringslivsfolk, ifølge den tyske avisen Bild.

Evakueringen skjer etter at et første forsøk på å redde tyske borgere fra Khartoum, måtte avbrytes onsdag.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock har meldt avbud til EUs utenriksministermøte mandag på grunn av situasjonen i Sudan.

Siden 15. april har kampene rast i form av luftangrep, gatekamper og hard skyts i Sudan. Regjeringshæren kjemper mot den mektige paramilitære gruppen RSF både i hovedstaden Khartoum og en rekke andre byer i det nordafrikanske landet.

Flere nyheter: