Menu
Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier at et trilateralt møte med Sverige og Finland ville vært meningsløst slik situasjonen er nå. Foto: Leah Millis / AP / NTB

Tyrkias utenriksminister: – Meningsløst å ha møte med Sverige og Finland nå

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier at et trilateralt møte med Sverige og Finland ville vært meningsløst slik situasjonen er nå.

Av NTB | 26.01.2023 12:54:58

Politikk: Cavusoglu sier også at det ikke har blitt lagt fram et en formell forespørsel om å skille Sverige og Finlands Nato-søknader fra hverandre, melder Reuters.

Tidligere denne uken sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at Sverige ikke lenger kunne vente seg tyrkisk støtte til sin søknad om Nato-medlemskap.

Erdogan viste til Sveriges beslutning om å gi den høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan tillatelse til å demonstrere utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag, der han satte fyr på en koran.

I etterkant åpnet Finlands utenriksminister Pekka Haavisto døren på gløtt for at landet kan bli medlem av Nato uten Sverige, men understreket at samkjøringen mellom de to landene vil fortsette.

Flere nyheter: