Menu
En tyrkisk statsborger avgir stemme ved Tyrkias generalkonsulat i Hürth ved Köln. Foto: Rolf Vennenbernd / DPA via AP / NTB

Tyrkere i utlandet har begynt å stemme

Tyrkere som bor i utlandet, har begynt å stemme i valget som skal avgjøre om president Recep Tayyip Erdogan og hans parti får enda en periode ved makten.

Av NTB | 27.04.2023 12:34:35

Politikk: Bare i Tyskland bor det 1,5 millioner tyrkere som har rett til å delta i det som anses som det mest spennende valget i Tyrkia på mange år.

Under presidentvalget i 2018 havnet Tyskland midt i en opphetet debatt, der Erdogan anklaget tyske myndigheter for å hindre ham i drive valgkamp blant tyrkiske innvandrere. Det er ikke ventet at en lignende konflikt vil dukke opp i år.

For fem år siden fikk Erdogan støtte fra mange tyrkere som er bosatt i Tyskland, men det er usikkert om de vil stemme på ham denne gangen.

Velgerne kan bruke i alt 16 stemmelokaler i tyske byer, og stemmegivningen pågår fram til 9. mai. Fem dager senere avholdes valget i Tyrkia.

Erdogan har sittet 20 år ved makten, og det er ventet et jevnt oppgjør mellom ham og opposisjonskandidaten Kemal Kilicdaroglu. Hvis ingen av kandidatene får 50 prosent av stemmene i første runde, møtes de til en ny og avgjørende runde 28. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: