Menu
Røyk stiger opp etter kamper i Khartoum søndag. Til tross for meldinger om en våpenhvile, høres det fortsatt skyting i byen tirsdag. Foto: Abdullah Moneim / AP / NTB

Tvil om våpenhvilen holder i Sudan

En 24 timers våpenhvile mellom de stridende partene i Sudan er formelt trådt i kraft, men fortsatt meldes det om skyting i hovedstaden Khartoum.

Av NTB | 18.04.2023 19:34:08

Krig og konflikter: Innbyggerne sier de fortsatt hører skyting og eksplosjoner i forskjellige deler av byen. Særlig virker det å være kamper rundt militærets hovedkvarter og presidentpalasset. Folk AP har snakket med, sier få har våget seg ut, ut over at det er køer ved noen bakerier.

– Kampene pågår fortsatt, sier Atiya Abdulla Atiya i den sudanske legeforeningen.

– Vi hører konstant skyting, sier han.

Kampene mellom RSF-militsen og den sudanske hæren brøt ut lørdag morgen. Partene skal ha hentet inn titusenvis av stridende og plassert dem i nesten alle nabolag i hovedstaden. Over 180 personer drept og minst 1.800 såret, ifølge FNs spesialutsending til landet.

RSFs leder Mohamed Hamdan Daglo sa tidligere tirsdag at han støtter en 24-timers våpenhvile som skal sikre trygg evakuering av sivile og sårede.

Flere nyheter: