Menu
Vålerenga slo Rosenborg i toppkampen i Toppserien. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Tvedten-magi og straffedrama for Vålerenga – slo Rosenborg 2-1 i toppkampen

Veteranen Elise Thorsnes (35) scoret på straffespark like før slutt og sikret Vålerenga 2-1-seier borte mot Rosenborg i Toppserien.

Av NTB | 22.06.2024 14:53:05

Sport: Det gir VIF en liten luke på tabelltoppen. Blåtrøyene er tre poeng foran gullrivalen etter å ha dominert lørdagens storkamp på Lerkendal stadion.

Det var imidlertid ikke gitt at det skulle gå slik. Den 17 år gamle RBK-innbytteren Frøya Dorsin viste enorm vilje og kriget inn 1-1 med hodet drøye ti minutter før slutt.

Dermed så hun ut til å straffe Vålerengas ineffektivitet foran vertenes mål. Men Thorsnes steg fram da Ylinn Tennebø ble felt i RBK-boksen etter 88 minutter, og hun scoret sikkert.

Som for å poengtere ordtaket om at «de gamle er eldst», feiret hun målet ved å halte seg bortover med et bredt glis om munnen. Det hører med til historien at RBK-keeper Rugile Rulyte kalte Thorsen for «en bestemor» i en video på lagets Tiktok-kanal nylig, ifølge NRK.

Karina Sævik hadde scoret VIFs forløsende 1-0 like før pause. Det skjedde da Olaug Tvedten åpnet Rosenborg-forsvaret med en kunstpasning med hælen og satte Sævik opp alene med keeper.

Fram til det hadde VIF dominert uten å score. Etter 1-1-målet var det faktisk Rosenborg som overtok mye av kontrollen i kampen, men Tennebøs raid og det påfølgende straffesparket ga tre poeng til Oslo-laget til slutt.

(©NTB)