Menu
Svenske TV4 har politianmeldt trusler de har fått etter avsløringen av Sverigedemokraternas «trollfabrikk» i sosiale medier. Her holder partileder Jimmie Åkesson tale. Foto: Johan Nilsson / NTB

TV4 anmelder trusler etter avsløring om Sverigedemokraterna

Svensk TV4 politianmelder trusler de har mottatt etter avsløringene om det de omtaler som Sverigedemokraternas «trollfabrikk».

Av NTB | 23.05.2024 14:10:44

Kriminalitet og rettsvesen: En av TV-kanalens journalister infiltrerte i tre måneder SDs kommunikasjonsavdeling og fant at de drev 23 kontoer i sosiale medier, uten å opplyse at det var partiet som sto bak.

SD står blant annet bak den innvandringskritiske Tiktok-kontoen «meanwhilesweden» og Facebook-kontoene «Vita Kränkta Kvinnor» og «Politisk inkorrekt».

Etter avsløringen har TV4 mottatt trusler som nå er politianmeldt, skriver den svenske avisa Journalisten.

TV4 Nyheternas ansvarlige utgiver Fredrick Malmberg vil ikke si hvor mange trusler de har mottatt, eller hvor alvorlige de har vært. Men han bekrefter at de er politianmeldt.

Ifølge Journalisten har TV4 skjerpet sikkerhetsrutinene i sine lokaler, som nå blant annet patruljeres av vektere. Heller ikke dette vil Malmberg kommentere.

– Hva vi gjør eller ikke gjør kommer vi overhodet ikke til å kommentere, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: