Menu
Illustrasjonsbilde av en ishockeypuck. Foto: Carina Johansen / NTB

TV 2: Politiet etterforsker ikke russaken i norsk ishockey

Politiet opplyser til TV 2 at de ikke etterforsker ishockeyspillerne i Comet Halden som tidligere i høst ble tatt for bruk av et ulovlig rusmiddel.

Av NTB | 12.12.2023 15:20:16

Kriminalitet og rettsvesen: I helgen gjorde eliteserieklubben det kjent at enkeltspillere hadde testet positivt for et ulovlig rusmiddel. Politiet har likevel valgt å ikke etterforske saken. Det får TV 2 bekreftet.

Testing av spillerne ble gjort etter at Comet-ledelsen fikk tips om inntaket, og ifølge klubben lot alle seg bli testet frivillig.

I pressemeldingen fra Comet ble det understreket at det ikke dreier seg om prestasjonsfremmende midler. Klubben skrev også at spillerne har mottatt en skriftlig varsel, men oppga ikke hvor mange positive testet det er snakk om.

– Klubben har valgt å gi spillerne en ny sjanse. Vi vil tilby hjelp til de spillerne det gjelder og vise støtte fremfor utstøtelse. Vi skal hjelpe våre ansatte, skrev Comet.

Klubben har iverksatt flere grep. Spillerne som testet positivt skal avlegge kontrollprøver hyppig ut sesongen. Dersom dette ikke blir gjort, eller prøvesvar kommer tilbake med positivt utslag, vil kontraktene bli avsluttet umiddelbart.

Utover det får TV 2 opplyst at Comet behandler det som en personalsak.

(©NTB)

Flere nyheter: