Menu
Elva Schussen har flommet over og deler av Meckenbeuren er oversvømt. Jernbanelinjen i midten er så langt ikke oversvømt. Foto: Felix Kästle / DPA via AP / NTB

Tusenvis evakuert etter flom i flere tyske regioner

Flere tusen mennesker er evakuert og titusenvis av redningsmannskaper er kalt ut etter kraftig regn og flom i flere regioner i Sør-Tyskland de siste dagene.

Av NTB | 02.06.2024 22:43:07

Ulykker og naturkatastrofer: Rundt 3000 mennesker er evakuert fra oversvømte områder i delstaten Bayern, opplyser en talskvinne for delstatens innenriksdepartement søndag.

Rundt 20.000 redningsarbeidere er for tiden kalt ut i Bayern og nabodelstaten Baden-Württemberg, henholdsvis sør og sørvest i landet

Totalt har over 40.000 redningsmannskaper deltatt i redningsarbeid siden fredag, etter flere dager med kontinuerlig regn.

In Bad Wörishofen i nabodelstaten Bayern kom det 129 millimeter nedbør i løpet av et døgn. Normalt faller det 101 millimeter i måneden.

Målinger flere andre steder viser samme tendens, og det er varslet mer kraftig nedbør de neste dagene.

Minst 40 skoler i åtte av Bayerns administrative distrikter har derfor valgt å avlyse undervisning i deler av den kommende uken.

Søndag uttrykte statsminister Olaf Scholz sin medfølelse på meldingstjenesten X.

– Dødsfallet til en brannmann i Pfaffenhofen har sjokkert meg, sa han, og la til at hans tanker var hos mannens pårørende og kolleger.

Scholz skal besøke regionen mandag sammen med Bayerns ministerpresident Markus Söder og delstatens innenriksminister Joachim Herrmann.

Ekstremværet har også ført til at Deutsche Bahn har måttet innstille alle avganger mellom byene Stuttgart og Augsburg.

Ifølge Tysklands meteorologiske institutt ble det fredag registrert 130 millimeter nedbør i Kisslegg i Baden-Württemberg. Normalt pleier det å falle 118 millimeter regn per måned på denne tiden av året.

Det kraftige regnværet har ført til omfattende oversvømmelser i blant annet Bayern. Søndag ble det klart at en 42 år gammel redningsarbeider omkom da en båt kantret i nærheten av Pfaffenhofen. Båten fraktet fire redningsarbeidere som forsøkte å nå fram til folk som er blitt isolert av flommen. De tre andre greide å komme seg i sikkerhet.

(©NTB)

Flere nyheter: