LIVESENTER
Antonin Barak ble utvist tidlig da Tsjekkia røk ut av fotball-EM med 1-2-tap for Tyrkia. Foto: Sina Schuldt / DPA via AP / NTB

Tsjekkisk utvisning og EM-exit – Tyrkia vant 2-1

Tsjekkia trengte seier over Tyrkia for å avansere i EM, men fikk det vrient med ti mann i over 70 minutter.

Av NTB | 26.06.2024 23:03:23

Sport: Tsjekkerne ble tidvis kraftig kjørt av friske tyrkere og tapte 1-2 etter innbytter Cenk Tosuns scoring på overtid. Spenningen levde fram til det ettersom en tsjekkisk 2-1-scoring villa ha sendt Tyrkia ut av mesterskapet.

Slitne tsjekkiske spillere hadde løpt og ofret alt for et ledermål, og dermed ble det vrient helt på tampen med ti mann. Midtbanemannen Antonin Barak fikk sitt andre gule kort etter 19 minutter.

Mot slutten la tyrkerne seg lavere og lavere i forsøket på å forsvare avansementet. På en overgang avgjorde de så kampen og trygget 2.-plassen i gruppe F.

1-1-scoringen endret kampbildet igjen. Målet kom ved en klassisk oppskrift der Vladimir Coufal kastet langt. Soucek stusset ballen videre mot Tomas Chory, som i duell med keeper Mert Günok fikk vendt opp og skutt. Avslutningen ble stoppet, men Soucek stormet til og banket inn returen.

Tsjekkia hadde startet kampen friskt og skapte en kjempestor sjanse etter 16 minutter. Coufals lange innkast ble stusset videre av Soucek, og Robin Hranac kunne heade ballen i mål, men sendte den over.

Særlig 19-åringene Arda Güler og Kenan Yildiz var aktive offensivt for Tyrkia, men det var veteranen og kapteinen Calhanoglu som sto for scoringen. Den holdt akkurat til poeng, selv om tsjekkerne skapte spenning til siste slutt.

Portugal vant EM-gruppe F, mens Tyrkia ble nummer to og Georgia nummer tre etter sjokkseier over portugiserne i siste kamp. Tsjekkia tok bare ett poeng.

Tyrkerne tok fullstendig kontroll over kampen etter det røde kortet. De tok også oppskriftsmessig ledelsen med en suser fra Hakan Calhanoglu etter 50 minutter.

Tre minutter senere ble kampbildet snudd helt. Barak fikk først gult kort for å sparke ned Ferdi Kadioglu og igjen for en stempling på foten til Salih Özcan.