Menu
Det er strenge sikkerhetstiltak i sving i Oslo i forbindelse med besøket til den ukrainske presidenten. En tsjekkisk statsborger er pågrepet for droneflyging. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Tsjekkisk statsborger pågrepet på Operataket for å ha fløyet drone under flyforbudet i Oslo

En person er pågrepet av politiet etter å ha fløyet en drone i Oslo sentrum. Det er innført flyforbudssone i Oslo fram til torsdag kveld.

Av NTB | 13.12.2023 13:11:46

Politikk: Mannen som er pågrepet, er en tsjekkisk statsborger i 20-årene. Politiet opplyser at det er tatt beslag i droneutstyr.

– Pågripelsen gikk udramatisk for seg. Per nå har vi litt åpne kort i etterforskningen. Vi må undersøke nærmere hva intensjonen har vært, om det var turisme eller onde hensikter, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til NTB.

Droneflygeren ble pågrepet klokken 10.35, og det var politiet selv som oppdaget hendelsen.

I tillegg til den pågrepne tsjekkeren ble en portugisisk statsborger i 20-årene bortvist. Mannen var i ferd med å fly drone innenfor flyrestriksjonsområdet. Han ble konfrontert av politiet i nærheten av Slottsplassen, og også hans drone ble tatt i beslag, forteller Østerhaug.

Restriksjonene er innført i forbindelse med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs besøk i Oslo. De varer til torsdag klokken 20.

(©NTB)

Flere nyheter: