Menu
Trusselnivået vil bli hevet fra 3 til 4 i Sverige, ifølge Dagens Nyheter. Det er det nest høyeste. Säkerhetspolisen har kalt inn til pressekonferanse torsdag. Illustrasjonsfoto: Janerik Henriksson / TT / NTB

Trusselnivået heves i Sverige, erfarer Dagens Nyheter

Nivået på terrortrusselen i Sverige vil bli hevet fra 3 til 4, erfarer Dagens Nyheter. Det er det nest høyeste nivået.

Av NTB | 17.08.2023 10:55:01

Politikk: Skalaen går fra 1 til 5. Det vil bli holdt en pressekonferanse med den svenske sikkerhetstjenesten Säpo klokka 13 torsdag, ifølge avisa.

Expressen skriver at det er første gang siden 2016 at nivået blir hevet til 4. Nivået innebærer at aktører har hensikt og kapasitet til å gjennomføre angrep, og at det dermed er en konkret trussel mot landet.

Säpo-leder Charlotte von Essen vll være til stede på pressekonferansen, skriver TT.

– Vi har invitert til pressekonferanse om den forverrede sikkerhetssituasjonen i Sverige, og der og da vil det gis mer informasjon, sier pressesjef Karl Melin til TT.

Denne uka kom det militante islamistiske nettverket al-Qaida tilsynelatende med en oppfordring til angrep som gjengjeldelse for koranbrenning i Sverige og Danmark. Koranen har blitt brent ved flere anledninger i landene, noe som har vakt sterke reaksjoner internasjonalt.

Storbritannia og USA har begge advart sine borgere om at det er sannsynlig at terrorister vil gjennomføre angrep i Sverige.

Flere nyheter: