Menu
Donald Trumps tidligere stabssjef Mark Meadows har forklart seg for en føderal storjury i justisdepartementets saker mot Trump om dokumenthåndtering og stormingen av Kongressen, skriver New York Times. Foto: Morry Gash / AP / NTB

Trumps stabssjef skal ha avgitt forklaring i dokumentsaken

Donald Trumps eksstabssjef Mark Meadows har forklart seg i justisdepartementets etterforskning av ekspresidentens håndtering av hemmelige dokumenter, skriver New York Times.

Av NTB | 07.06.2023 00:08:56

Politikk: Avisa siterer to kilder med kjennskap til saken på at Meadows, som var Trumps stabssjef mot slutten av presidentperioden, har forklart seg foran en føderal storjury.

Videre heter det at Meadows anses som et nøkkelvitne i spesialetterforsker Jack Smiths etterforskning av dokumenthåndteringen og Trumps forsøk på å holde fast i makten etter valgnederlaget i 2020, som til slutt endte i stormingen av Kongressen 6. januar 2021.

Avisa skriver at det er uklart når Meadows vitnet og hvilke saker han forklarte seg om.

Kilder opplyste til NBC i helga at storjuryen som ser på bevisene i sakene mot Trump, ventes å samles igjen denne uka. Advokater som jobber for spesialetterforsker Jack Smith, har i månedsvis gitt storjuryen bevis og vitnemål.

Det er ifølge NBC ikke klart om aktoratet er rede til å komme med en avgjørelse om eventuell tiltale nå. Justisdepartementet har ikke ønsket å kommentere framdriften i etterforskningen.

(©NTB)

Flere nyheter: