Menu
USAs tidligere president Donald Trump vil ikke be om å få valgpåvirkningssaken i Georgia flyttet til en føderal domstol, opplyste hans advokater torsdag. Foto: Mike Mulholland / AP / NTB

Trump vil ikke be om å få Georgia-sak flyttet til føderal domstol

USAs ekspresident Donald Trump vil ikke forsøke å få rettssaken mot ham i Georgia for valgpåvirkning flyttet over til en føderal domstol.

Av NTB | 29.09.2023 06:22:28

Politikk: Trump, som er favoritt til å bli den republikanske presidentkandidaten i valget neste år, er sammen med 18 andre tiltalt for å ha forsøkt å manipulere valgresultatet i Georgia og dermed underkjenne valget av Joe Biden i november 2020. Trump har avvist alle anklagene og omtaler rettssaken som en heksejakt.

Trumps advokater opplyste torsdag at han ikke vil forsøke å få saken flyttet saken til en føderal domstol, slik flere av hans medtiltalte har gjort. En slik flytting kunne potensielt gitt ham en mer vennligsinnet jury enn i Fulton fylke i Georgia, der Det demokratiske partiet står sterkt.

Å forsøke å få saken flyttet ville også ha ført til en rekke rettsmøter og anker, noe som ville forsinket den. Påtalemyndigheten har jobbet for å stille de 19 tiltalte samlet for retten allerede 23. oktober, men en dommer har uttrykt skepsis rundt den tidsrammen.

(©NTB)

Flere nyheter: