Menu
Fulton fylkes statsadvokat Fani Willis anklager Trump og medarbeiderne for å ha inngått et kriminelt forbund for å omgjøre valgresultatet. Strafferammen er på opptil 20 års fengsel. Foto: John Bazemore / AP / NTB

Trump varsler «rapport» som svar på Georgia-tiltale

Ekspresident Donald Trump sier han vil offentliggjøre en rapport neste uke som skal renvaske ham for anklagene i den omfattende tiltalen i Georgia.

Av NTB | 15.08.2023 21:54:40

Politikk: Etter en to år lang etterforskning landet påtalemyndigheten i Fulton fylke i delstaten Georgia mandag på en konklusjon.

Trump tiltales på 13 punkter knyttet til forsøk på å undergrave resultatet av presidentvalget i 2020. Også 18 andre personer tiltales – blant dem Trumps tidligere stabssjef Mark Meadows og advokat Rudy Giuliani.

Også denne tiltalen beskriver Trump som ledd i en politisk heksejakt, og han anklager statsadvokat Fani Willis i Fulton for å forsøke å sabotere hans forsøk på å bli president igjen.

Tirsdag sier Trump at han kommende mandag vil offentliggjøre en omfattende rapport om «presidentvalg-bedrageri» som skal renvaske ham.

Siden Trump tapte valget mot Joe Biden i 2020 har han gjentatte ganger kommet med feilaktige påstander om at valget var preget av omfattende fusk. Anklagene er tilbakevist av titalls domstoler, granskninger fra delstatsmyndigheter og medlemmer av Trumps egen administrasjon.

Trump lover å holde en pressekonferanse mandag for å presentere sitt svar på tiltalen.

– Alle tiltalepunkter må frafalles mot meg og andre. Det vil bli en full frikjennelse, skriver han i sosiale medier.

Trump og de andre tiltalte har fått frist til fredag 25. august med å melde seg frivillig for påtalemyndigheten i Fulton. Alternativet er at de blir pågrepet, ifølge Wallis.

(©NTB)

Flere nyheter: