Menu
Trump sier han torsdag kveld at han er på vei til den amerikanske hovedstaden for å bli pågrepet for å ha utfordret «et korrupt, rigget og stjålet valg». Arkivfoto: Sue Ogrocki / AP / NTB

Trump sier han er på vei til Washington for å bli pågrepet

USAs tidligere president Donald Trump skriver på det sosiale mediet Truth Social at han er på vei til Washington for å bli pågrepet. Torsdag møter han i retten.

Av NTB | 03.08.2023 18:33:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er en stor ære, fordi jeg blir pågrepet for dere, skriver Trump i store bokstaver på Truth Social, hans eget sosiale medium.

77-åringen skriver videre at han nå skal til den amerikanske hovedstaden for å bli pågrepet for å ha utfordret «et korrupt, rigget og stjålet valg».

– Make America great again!!! avslutter ekspresidenten innlegget med.

Torsdag kveld skal han i det første rettsmøte i rettssaken mot ham. 77-åringen er tiltalt på fire punkter for forsøk på å omgjøre valget i 2020.

Rettsmøtet begynner klokken 22 norsk tid og blir holdt ikke langt fra kongressbygningen som Trump-tilhengere stormet 6. januar for to år siden.

Det er ventet at Trump må gjennomgå det som er standard prosedyre ved rettssaker: Han blir tatt i forvaring av politiet i salen, får framføre sin korte erklæring om skyld foran dommeren. Deretter blir han løslatt.

Tiltalebeslutningen som tirsdag ble fremmet av spesialetterforsker Jack Smith, går ut på at Trump i dagene etter valget gjorde seg skyldig i fire lovovertredelser i sine bestrebelser på å få underkjent valget av Joe Biden.

To saker er av føderal karakter og blir etterforsket av Smith, mens to behandles på delstatsnivå.

Trump har flere ganger hevdet at valget ble «stjålet», noe det ikke finnes holdepunkter for.

Flere nyheter: