Menu
Rettssaken mot Donald Trump i Geogia blir direktesendt på Youtube. Trump er sammen med 18 andre tiltalt for å ha forsøkt å påvirke valgrestultatet i delstaten i 2020. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Trump-rettssak i Georgia blir direktesendt på Youtube

Rettssaken der USAs ekspresident Donald Trump er anklaget for valgpåvirkning blir kringkastet direkte på Youtube, avgjorde en dommer i Georgia torsdag.

Av NTB | 01.09.2023 01:04:41

Politikk: Dommer Scott McAfee i Fulton County sa også at pressen vil få tillatelse til å bruke datamaskiner og telefoner inne i rettssalen, så lenge de ikke brukes til å ta opptak av rettssaken, skriver CNBC.

Kanalen skriver videre at føderale domstoler vanligvis forbyr foto og opptak i rettssalen, men at Fulton-domstolen pleier å direktesende rettsmøter på Youtube.

Direktesendingen betyr at både amerikanere og folk i resten av verden får fritt innsyn i en av de mest profilerte straffesakene i amerikansk historie.

Trump er sammen med 18 andre, blant dem sin tidligere stabssjef Mark Meadows og advokat Rudy Giuliani, tiltalt for å ha forsøkt å påvirke valgresultatet i Georgia, der Joe Biden vant.

Trump har erklært seg ikke skyldig, og hevder at rettssaken er politisk motivert.

(©NTB)

Flere nyheter: