Menu
Donald Trump holdt en tale i Georgia lørdag, dagen etter at han ble tiltalt i dokumentsaken. Foto: John Bazemore / AP / NTB

Trump møter støttespillerne etter kunngjøringen av tiltalen

Donald Trump taler til sine støttespillere på valgkampmøter i Georgia og North Carolina lørdag, dagen etter kunngjøringen av en omfattende tiltale.

Av NTB | 10.06.2023 21:58:50

Politikk: Nyheten om tiltalen mot Trump setter scenen for en valgkamp uten like i amerikansk historie. Så langt leder Trump på meningsmålingene foran Republikanernes nominasjonsvalg.

Tiltalen på 37 punkter omhandler angivelig ulovlig befatning med hemmeligstemplede dokumenter, og er juridisk sett langt alvorligere enn anklagene i andre personlige, politiske og økonomiske saker som er reist mot den tidligere presidenten.

I alt 31 av de 37 tiltalepunktene dreier seg om brudd på USAs spionasjelov. Trump anklages for å ha satt USAs nasjonale sikkerhet i fare ved å ha beholdt gradert forsvarsinformasjon, hindret etterforskningen, skjult dokumenter og gitt falsk forklaring.

Tiltalen er tatt ut av justisdepartementets spesialetterforsker Jack Smith. En del av tiltalepunktene har strafferammer på opptil 20 års fengsel.

Trump har omtalt tiltalen som en politisk motivert heksejakt, og holdt fast ved denne strategien da han gikk på podiet under Georgia Republican Convention, som var første stopp.

– De har satt i gang den ene heksejakten etter den andre for å prøve å stoppe bevegelsen vår og trosse viljen til det amerikanske folk, sa Trump.

– Til syvende og sist, er det ikke meg de er ute etter, de er ute etter dere, føyde han etter hvert til.

Donald Trump skal etter planen møte i retten i Miami tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: