Menu
Donald Trump (t.v.) leder soleklart foran Ron DeSantis på den siste New York Times-målingen. Og bak dem er det langt ned til resten av de republikanske kandidatene som ønsker å stille i neste års presidentvalg. Arkivfoto: Charlie Neibergall / AP / NTB

Trump knuser DeSantis og de andre utfordrerne

Donald Trump ligger langt foran rivalen Ron DeSantis på en måling der ekspresidenten får større støtte enn alle de andre republikanske utfordrerne til sammen.

Av NTB | 31.07.2023 15:03:02

Politikk: Trump får over tre ganger så stor oppslutning som Florida-guvernør DeSantis – 54 mot 17 prosent – på den nye målingen fra New York Times og Siena. Deltakerne – som antas å gjenspeile dem som stemmer i det republikanske nominasjonsvalget – er spurt hvilken kandidat de helst ville stemt på.

Bak de DeSantis kommer Trumps visepresident Mike Pence, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley og senator Tim Scott, som alle får tre prosents oppslutning. Deretter følger et helt kobbel kandidater som havner på 2 prosent eller mindre. Så langt er det minst tretten kandidater som er med i nominasjonskampen fram mot landsmøtet neste sommer og valget i november 2024.

I tillegg til å lede klart på den nasjonale målingen har Trump et klart forsprang nesten uansett hvordan man deler opp dem som har svart, enten man går etter kjønn, alder, utdanningsnivå, geografi eller hvilken fløy av partiet de tilhørere.

(©NTB)

Flere nyheter: