Menu
Leandro Trossard reddet uavgjort for Arsenal. Foto: Frank Augstein / AP Photo / NTB.

Trossard snudde til uavgjort for Arsenal i sluttminuttene: – Et godt comeback

Arsenal så ut til å gå på sesongens første Premier League-tap borte mot Chelsea, før Leandro Trossard sikret 2-2 seks minutter før full tid.

Av NTB | 21.10.2023 21:02:33

Sport: Dermed klatret Arsenal opp på 2.-plass på Premier League-tabellen. Det er bare målforskjell som skiller dem fra serieleder Manchester City. Martin Ødegaard og co. kunne med andre ord tatt over tabelltoppen med seier.

– Første omgang er den verste vi har spilt denne sesongen når det gjelder slurv. Men all ære til Chelsea, de har vært uheldige denne sesongen, og de gjorde det vanskelig for oss, sa Declan Rice og fortsatte:

– Å vise hjerte og karakter er ikke lett når man ligger under 0-2. Det handler om å ha tankegangen, presse laget og sørge for at alle har troen. Det var et godt comeback.

Før lørdagens London-derby sto Arsenal med tre strake seire over Chelsea. Sist blåtrøyene stakk av med seieren var 22. august 2021 da de vant 2-0 på bortebane.

Det så først ut til at Raheem Sterling skulle ta straffen, men Cole Palmer kranglet seg til å få muligheten og satte den kontant nede i venstre hjørne.

Etter hvilen ble vondt til verre for Arsenal da Mudryk slo et innlegg som gikk rett i nettet bak David Raya i gjestenes mål. Scoringen var ukrainerens andre i ligaen siden overgangen fra Sjakhtar Donetsk i januar.

– Jeg var i ekstase, men vi var fortsatt under 1-2, og jeg ville at vi skulle fortsette og få et til. Jeg er glad vi klarte det, sa Rice.

Det ga Arsenal-spillerne fornyet håp, og da det sto igjen seks minutter, banket Trossard inn et innlegg fra Bukayo Saka.

Chelsea sto med to strake seire før lørdagens storkamp, men ligger likevel helt nede på 9.-plass på tabellen etter en treg sesongstart.

Det tok bare 13 minutter før Chelsea fikk tildelt straffe etter at William Saliba handset innenfor 16-meteren. Dommer Christopher Kavanagh lot den først gå, men avgjørelsen ble gjort om etter en VAR-sjekk.

13 minutter før full tid serverte Robert Sánchez en gavepakke til Arsenal da han sendte ballen rett i beina til Declan Rice, som banket inn reduseringen.

(©NTB)