Leandro Trossard reddet uavgjort for Arsenal. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Trossard reddet uavgjort for Arsenal i sluttminuttene – Mudryk-perle i 2-2-kampen

Arsenal så ut til å gå på sesongens første Premier League-tap borte mot Chelsea, før Leandro Trossard sikret 2-2 seks minutter før full tid.

Av NTB | 21.10.2023 20:32:32

Sport: Dermed klatret Arsenal opp på 2.-plass på Premier League-tabellen. Det er bare målforskjell som skiller dem fra serieleder Manchester City. Martin Ødegaard og co. kunne med andre ord tatt over tabelltoppen med seier.

Før lørdagens London-derby sto Arsenal med tre strake seire over Chelsea. Sist blåtrøyene stakk av med seieren var 22. august 2021 da de vant 2-0 på bortebane.

Det tok bare 13 minutter før Chelsea fikk tildelt straffe etter at William Saliba handset innenfor 16-meteren. Dommer Christopher Kavanagh lot den først gå, men avgjørelsen ble gjort om etter en VAR-sjekk.

Det så først ut til at Raheem Sterling skulle ta straffen, men Cole Palmer kranglet seg til å få muligheten og satte den kontant nede i venstre hjørne.

Etter hvilen ble vondt til verre for Arsenal da Mudryk slo et innlegg som gikk rett i nettet bak David Raya i gjestenes mål. Scoringen var ukrainerens andre i ligaen siden overgangen fra Sjakhtar Donetsk i januar.

13 minutter før full tid serverte Robert Sánchez en gavepakke til Arsenal da han sendte ballen rett i beina til Declan Rice, som banket inn reduseringen.

Det ga Arsenal-spillerne fornyet håp, og da det sto igjen seks minutter, banket Trossard inn et innlegg fra Bukayo Saka.

Chelsea sto med to strake seire før lørdagens storkamp, men ligger likevel helt nede på 9.-plass på tabellen etter en treg sesongstart.