Menu
Ruben Yttergård Jenssen sendte Tromsø opp i 2-0. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø slapp med skrekken hjemme mot HamKam: – Veldig små marginer

Tromsø biter seg fortsatt fast i gullkampen i Eliteserien. Søndag ble det 2-1-seier hjemme på Romssa Arena over HamKam.

Av NTB | 17.09.2023 19:02:54

Sport: Dermed står Tromsø med seks seire på lagets sju siste kamper. Det har ført dem helt opp på tredjeplass på tabellen, ett poeng bak rivalen Bodø/Glimt på 2.-plass.

– Jeg synes at vi er det beste laget, men samtidig er HamKam gode, så kampen levde hele veien ut. Vi måtte virkelig jobbe i dag, sa TIL-trener Gaute Helstrup til TV 2.

– Vi har både selvtillit og ydmykhet. Vi vet at vi kan konkurrere med alle, og så vet vi at de fleste kampene våre blir jevne, fortsatte han.

HamKam så imidlertid ut til å få en drømmestart på kampen totalt mot spillets gang da laget tok ledelsen etter 23 minutter. Oliver Kjærgaard fyrte av en kanonkule fra om lag 18 meter som gikk rett på TIL-keeper Jakob Haugaard, og sisteskansen lot ballen gå gjennom hanskene og rett i mål.

VAR-rommet brøt imidlertid inn og annullerte målet for en marginal offside på Kjærgaard.

– Jeg følte at det var litt på grensen, så jeg måtte bare håpe på det beste. Det var uflaks, men vi får bare kjøre på videre, så HamKam-spilleren til TV 2 i pausen.

– Det er veldig små marginer, men det er sånn fotball er. Så handler det da om å kontrollere dem slik at vi får dem på vår side, sa Opsahl til TV 2 i pausen.

Scoringen ga ketsjupeffekt, for bare fem minutter senere satte også kaptein Ruben Yttergård Jenssen 2-0-målet via en HamKam-forsvarer. Denne gang Fredrik Sjølstad.

Etter kampslutt var Kirkevold imidlertid alt annet enn fornøyd med gjestenes første omgang.

– Det vi leverer i første omgang dreper oss i dag. Vi har ikke den riktige innstillingen til kampen. Vi får ikke brukt styrkene våre, og jeg føler at det er det som feller oss i dag. Hadde vi gjort som i andre omgang hadde kampen sett helt annerledes ut, sa han til rettighetshaveren.

– Vi så nesten litt paffe ut, men så klarte vi å heve oss betraktelig i andre omgang, men det skal ikke være sånn, fortsatte han.

Men der HamKam hadde marginene mot seg, hadde Sakarias Opsahl centimeterne på sin side da han banket Tromsø i ledelsen. Skuddet gikk via John Olav Norheim og inn i mål.

Etter hvilen satte Kjærgaard ballen i mål for andre gang for kvelden, men endelig ble også scoringen stående. Pål Alexander Kirkevold spilte han nydelig opp før nettkjenningen.

(©NTB)