Jakob Romsaas har scoret 2-0-målet under eliteseriekampen mellom Tromsø og Fredrikstad på Romssa Arena. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø sjokket borteekspertene – slo Fredrikstad 3-0 og rykket over streken

Tromsø er kommet skikkelig i siget etter den traurige seriestarten og banket Fredrikstad 3-0 på Romssa Arena i Eliteserien onsdag kveld.

Av NTB | 29.05.2024 20:53:02

Sport: Lasse Nordås og Jakob Romsaas scoret etter 17 og 34 minutter, og nevnte Nordås puttet et nytt mål med ti minutter igjen å spille.

Med det gikk Fredrikstad på sitt andre tap for sesongen. Det første kom mot Bodø/Glimt i seriestarten.

Tromsø innledet serien med fem strake tap, men har tatt 10 poeng på de fem siste kampene og har tatt seg over nedrykksstreken. Der ligger de plassert foran Lillestrøm og Sarpsborg på bedre målforskjell, mens Sandefjord er aller nederst med sine åtte poeng.

Fredrikstad rykket ned til 3.-plass på tabellen etter tapet for Tromsø. FFK hadde vært Norges beste bortelag så langt i sesongen, men på åtte forsøk i Eliteserien har de bare vunnet én gang i Tromsø. Den seieren kom i 2008.

1-0-scoringen ble spilt opp av Kent-Are Antonsen. Han fant Lasse Nordås på løp, og denne gangen gjorde ikke Nordås noen feil alene med keeper.

2-0-målet kom 17 minutter senere. Runar Norheim fant Jakob Romsaas med et strøkent innlegg, og Romsaas stanget det inn med pannebrasken.

Med ti minutter igjen å spille trillet Nordås inn sitt andre for kvelden.