Menu
Tromsø sikret en ny seier i Eliteserien søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Tromsø på bronseplass med to runder igjen: – Solid

Tromsø slo tilbake med 2-1 over Odd i Skien søndag. Seieren sendte laget enda nærmere medalje i Eliteserien

Av NTB | 12.11.2023 19:29:51

Sport: Tromsø har prestert over all forventning denne sesongen og er med i medaljestriden med to runder igjen. Klubben er ett poeng bak Brann på andreplassen og to poeng foran firer Viking.

– Vi var nervøse før kampen og kanskje litt underveis, og så er det mye glede etterpå. Det var en solid gjennomført kamp, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup til TV 2.

El Hadji Diouf var sentral i oppgjøret søndag og satte inn 1-0-målet via stolpen like før tolv spilte minutter.

– Forrige seier her var vel i 2007, så det er ikke tvil om at den smakte ekstra godt for hele klubben, sa Erlien.

Mikael Norø Ingebrigtsen reduserte kvarteret før slutt etter strålende angrepsspill, men det endte med Tromsø-seier søndag.

Tromsø har levert varierende resultater den siste tiden, med blant annet 1-2-tap for tabelljumbo Aalesund og 4-1-seier mot Molde i løpet av sine fire siste. Forrige runde røk de 0-1 for Strømsgodset.

– Vi gjør mye bra, men scorer for lite. Kort oppsummert. Det er litt surt at vi ikke får med oss noe fra dette oppgjøret, for jeg føler vi var det førende laget, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen til TV 2.

Tromsø møter Haugesund (h) og Vålerenga (b) i sine to resterende kamper av sesongen. Odd reiser på sin side til Lillestrøm neste runde, før de tar imot Aalesund i siste runde 3. desember.

Samme mann var tilrettelegger til 2-0 ved halvspilt andreomgang. Vingen fant Vegard Erlien med et strålende innlegg, og spissen kunne enkelt sette inn kampens andre.

Odd har også vist varierende form mot slutten av årets sesong. Laget sto med 2-2-1 i statistikk på sine siste fem før runden. Det holder til en 10.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: