Lasse Nordås og Tromsø kunne juble for en viktig seier i Sandefjord. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Tromsø med viktig seier i bunnkampen – straffebom kostet Sandefjord dyrt

Sandefjord fortsetter som Eliteseriens jumbolag etter 1-2 mot Tromsø på hjemmebane onsdag. Lasse Nordås bidro sterkt i gjestenes seier.

Av NTB | 03.07.2024 21:03:44

Sport: Triumfen gjør at Tromsø, som ligger på kvalifiseringsplass, er à poeng med HamKam på 12.-plassen. Det skiller bare tre poeng opp til Lillestrøm på 7.-plass. Tromsø vant onsdag sesongens første bortekamp i serien.

Sandefjord har slitt tungt i årets sesong og har 9 poeng etter 13 kamper. Onsdag ble en svak 1. omgang utslagsgivende. Lasse Nordås og Jakob Romsaas sørget for at gjestene ledet 2-0 til pause.

– Når det blir som det blir, så er det sinnssykt digg. Den 2.-omgangen er ikke mye å skryte av, men den første er bra. Vi bør sette flere sjanser. Vi virket litt slitne i 2. omgang, og da tok de over kampen, sa Nordås til TV 2.

– Det er digg, fortsatte Nordås, som også hadde målgivende pasning.

Sandefjord fikk sjansen til å redusere fra straffemerket før hvilen etter at Jakob Dunsby ble sparket ned av Runar Norheim, men Alexander Ruud Tveter fikk ikke ballen forbi Jakob Haugaard. Dansken reddet straffesparket før han på mesterlig vis kom seg over til den andre stolpen og slo unna returen.

– Det er ikke noen god følelse, det sier seg selv. Det er et fryktelig svakt straffespark, så det er for dårlig, sa Tveter til TV 2 i pausen.

Etter hvilen reduserte Eman Markovic, men hjemmelaget greide ikke å redde poeng.

Sandefjord møter Strømsgodset på bortebane i neste runde, mens Tromsø skal ut i ny bortekamp mot HamKam.

Etter 37 minutter doblet gjestene ledelsen, og nok en gang var Nordås involvert. Tromsø vant ballen høyt i banen og fant Nordås ute på kanten. Han dro seg flott forbi Sander Risan Mørk før han slo et presist innlegg mot Romsaas, som hadde en enkel oppgave med å nikke ballen i mål.

– Det er veldig godt å vinne, sa Romsaas.

Et kvarter før slutt fikk Sandefjord ballen i mål. Markovic, som er på utlån fra IFK Göteborg, la ballen til rette og banket den i nettet. I etterkant presset vertene for utligning, men fikk den aldri.

– Det var deilig å komme seg opp og ta returen. Det er surt å redde straffe, men så slipper man inn uansett, sa Haugaard.

TIL tok ledelsen etter seks minutter da Nordås var våken inne i feltet. Sandefjord-keeper Hugo Keto reddet først Yaw Paintsils skudd på flott vis, men på returen ventet Nordås og scoret.