Menu
Rafael Nadal slet med en skade i sin annenrundekamp mot Mackenzie McDonald. Foto Asanka Brendon Ratnayake / AP / NTB

Trist Nadal-farvel i Australian Open

Tennisveteranen Rafael Nadal fikk skadeproblemer i 2. runde mot amerikanske Mackenzie McDonald og tapte i strake sett i Australian Open.

Av NTB | 18.01.2023 08:46:03

Sport: Det kan være siste gang at spanjolen spilte i turneringen han har vunnet to ganger.

– Det var et tøft øyeblikk og en tøff dag. Jeg kan ikke si at jeg er mentalt ødelagt akkurat nå fordi da ville jeg ha løyet, sa 36-åringen.

De to første settene endte 4-6 før 36-åringen kjempet seg til 5-7 i det tredje settet. Det var i det andre settet på stillingen 3-5 at Nadal fikk en strekk i siden da han forsøkte å nå en «umulig» ball i hjørnet.

Han måtte ha medisinsk behandling, men kom tilbake og fullførte kampen tappert.

– Som tittelforsvarer ville jeg ikke forlate banen midt under en kamp med skade, la han til.

Det var tydelig at den toppseedede verdenseneren Nadal slet med en vond hofte som tydelig hemmet ham. Servingen så ut til å gå greit, men det var bevegeligheten som var borte. Smertene ble bare verre og verre, og da amerikaneren brøt til 6-5 var det slutt for spanjolen.

Nadal opplyste at hoften har plaget han de siste dagene, men at det derimot ikke var så ille som det ble onsdag.

– Jeg er ikke helt sikker på hva selve skaden er, men vi skal igjennom medisinske tester for å finne ut om det er muskulært, leddet eller brusken, sa spanjolen bosatt på Mallorca.

Nadal var tittelforsvarer og har ellers også vunnet turneringen i 2009. Nadal står fortsatt med sine 22 Grand Slam-titler som mestvinnende blant mennene.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg spilte. Jeg servet bra og det stemte bra for meg. Han (Nadal) er en utrolig mester som aldri gir opp. Det var vanskelig, men jeg er glad jeg klarte å fokusere på mitt eget spill, sa McDonald til arrangøren.

Nadals kone Mery Perello, som fulgte kampen fra tribuneplass, tørket også vekk tårene. Det kan være siste gang at 36-åringen spiller i Australian Open. Nadal har de siste årene vært plaget av skader og ikke fått spilt like mye som i yngre dager.

(©NTB)

Flere nyheter: