Zlatko Tripic og Lars-Jørgen Salvesen scoret for Viking mot Sandefjord mandag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Tripic og Salvesen sentrale da Viking slo hardt tilbake med 3-0-seier – keeper får kritikk

Zlatko Tripic og Lars-Jørgen Salvesen bidro sterkt da Viking vant 3-0 borte mot Sandefjord mandag. Vertenes keeper Hugo Keto fikk tyn etter gjestenes første scoring.

Av NTB | 20.05.2024 19:00:49

Sport: Sist sesong endte Viking opp som seierherre i begge de to oppgjørene mellom lagene. Mandag måtte Sandefjord igjen se seg slått etter scoringer fra Tripic, Salvesen og Simen Kvia-Egeskog.

Drøye fem minutter ut i kampen hamret gjestenes kaptein Tripic ballen i mål fra distanse. I TV 2s studio var Dag-Eilev Fagermo lite imponert av Hugo Hetos prestasjon i Sandefjord-målet.

– Det keeperspillet er jo helt utrolig. Den må han ta. Enkelt og greit, sa Fagermo.

Heller ikke Eman Markovic høstet ros blant TV 2s eksperter. Angriperen slo en ball upresset rett i beina til Tripic før scoringen.

– Det er en gavepakke. En pasning rett inn til Tripic som står alene i mellomrommet, sa Solveig Gulbrandsen.

I pausen var Markovic selvkritisk.

– Det er ikke noe godt å se. Det er for dårlig av meg, sa han.

Like etter sidebyttet rullet gjestene opp et flott angrep, og Tripic serverte Salvesen foran mål til 2-0 for Viking. Tjue minutter før slutt fastsatte Simen Kvia-Egeskog resultatet til 3-0.

Viking har variert i prestasjonene i sesonginnledningen, men mannskapet til Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim har tatt sterke poeng mot blant andre Brann og Viking.

Sist runde ble det imidlertid et blytungt 1-4-tap hjemme mot Lillestrøm.

Også Sandefjord måtte tåle tap 16. mai. Etter to kruttsterke trepoengere mot Molde (3-1) og Sarpsborg (4-1) ble det torsdag et 1-2-tap borte mot Brann i Bergen.

– Han har bare to fulle treningsuker, og sist uke var det nesten ingen treninger på grunn av restitusjon. Beslutningen var derfor at denne kampen kom litt for tidlig med tanke på treningsgrunnlaget. Vi vil ikke risikere noe, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til TV 2 før kampstart.

I neste serierunde reiser Sandefjord på besøk til Haugesund, mens tar imot Viking i Stavanger.

Noen minutter senere fikk Markovic muligheten til å revansjere seg i andre enden, men angriperens avslutning traff ikke mellom stengene. Like før pause forsøkte Jakob Dunsby seg fra innsiden av sekstenmeteren, men skuddet gikk like utenfor.

Som i de foregående kampene ble Sandefjords offensive profil Danilo Al-Saed plassert på benken fra start mandag.